Medaljone skuhati u posoljenoj vodi, ostaviti da se ohlade pa ih dobro ocijediti. Pomiješati povrtni začin sa par velikih kašika brašna i svježe samljevenim biberom, pa u to uvaljati medaljone s obje strane. Na suhoj tavi zagrijati sjemenke ćurekota, a zatim ih skloniti. U istoj tavi zagrijati ulje pa staviti pobrašnjene medaljone da se isprže s obje strane. Kada dobiju finu zlatnu boju i hrskavost, posuti ih s malo šećera i prethodno zagrijanim sjemenkama ćurekota te sve zaliti passatom. Po potrebi posoliti i sve ostaviti da se krčka na niskoj temperaturi dok se passata ne reducira.
Podloga:
plavi patlidžan
brašno
sol
maslinovo ulje
Patlidžan oguliti pa isjeći po dužini na kriške debljine 1 cm. Posoliti pa ostaviti da pusti vodu. Nakon stajanja posušiti patlidžan kuhinjskim papirom a zatim ga uvaljati u malo brašna. Zagrijati grill tavu s malo masinovog ulja u njoj, pa staviti patlidžane da se griluju.
Serviranje:
Grilovani patlidžan staviti na tanjir, pa preko medaljone. Sve po želji možete posuti sa malo ćurekotovog ulja. Uz jelo se može služiti i pire od krompira. Količinu namirnica prilagodite svojim željama i potrebama. Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar