Pretraži ovaj blog

6. kol 2012.

Al rojo vivo


Al rojo vivo, zapravo je u bazi višenamjensko jelo, dakako - inspirisano Mexico-m. Ovaj put, Al rojo vivo je namaz.



Sastojci:
- 1 šoljica (0,2l) crvenog graha
- 1 šoljica (0,2l) kukuruza
- 1 šoljica (0,2l) passate
- 1 crvena paprika
- 1-2 chilli papričice
- 1 glavica luka srednje veličine
- 2-3 čehne bijelog luka
- maslinovo ulje, šećer, sol, biber, mljevena crvena paprika, origano


Priprema:
- Isprati konzervirani grah i kukuruz, nasjeckati papriku i luk na sitnije kockice, bijeli luk i chilli papričicu isjeckati sto sitnije.
- Na maslinovom ulju prodinstati posoljeni luk, dodati mu papriku i chilli papričice. Kada paprika omekša, dodati bijeli luk, kukuruz, grah, a zatim passatu, prstohvat šećera i začine prema želji.
- Kuhati poklopljeno desetak minuta na blažoj temperaturi, bez dodavanja vode.
- Mlako ispasirati.


Posluživanje:
- Namaz služiti hladan, posut peršunom ili koprom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...