Pretraži ovaj blog

6. kol 2012.

I opet - Al rojo vivo


Da, da se iz naslova naslutiti da sada pišem o inačicama ovog jela. Al rojo vivo! 

 

Sastojci (4 osobe):
-1 konzerva (400 g) crvenog graha
-1 konzerva (400 g) bijelog graha
-1 konzerva (340 g) kukuruza šećerca
-1 crvena paprika
-1 žuta paprika
-3-4 chilli paprčice
-1 tikvica
-1 velika glavica luka
-4-5 čehni bijelog luka
-1 pakovanje (500 g) passate
-maslinovo ulje, šećer, sol, biber, bio začin, mljevena crvena paprika, origano

Priprema:
-Isprati konzervirani grah i kukuruz,nasjeckati paprike, tikvicu i luk na kockice, bijeli luk i chilli papričicu isjeckati sto sitnije.
-Na maslinovom ulju prodinstati posoljeni luk, dodati mu paprike i chilli papričice. Kada paprika omekša, dodati tikvicu. Sve pirjati još par minuta, a onda dodati kukuruz, grah, a zatim passatu, prstohvat šećera i začine prema želji.
-Kuhati poklopljeno 20-ak minuta na blažoj temperaturi, bez dodavanja vode. Pred kraj kuhanja dodati sitno nasjeckani bijeli luk.

Posluživanje:
-Jelo možete služiti kao nadjev za tortilje ili samostalno kao varivo.

Dodatak:
-Dodavanjem još jednog pakovanja passate i malo vode možete dobiti odličnu supu, a pasiranjem krem supu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...