Pretraži ovaj blog

18. kol 2012.

Žitarični curry

Brza, jednostavna i laka priprema; za one dane kada nemate previše vremena, a naravno, i za one kada imate a rado bi ga potrošili na neke druge aktivnosti.


Sastojci:
- 1 šolja (200 ml) prosa
- 1 šolja (200 ml) mix-a (4 vrste) integralnih žitnih pahuljica
- 1 veća tikvica ili 2 male
- 1 manja ljuta crvena paprika
- 3-4 čehne bijelog luka
- Curry kečap (ja koristim Alnatura)
- Curry začin u prahu
- Ljuta paprika u prahu
- Biber
- Sol
- Peršin
- Maslinovo ulje

Priprema:
- Staviti proso da se kuha u vodi (bez ikakvih dodataka), pred kraj kuhanja (a to bi bilo preporučeno vrijeme kuhanja pahuljica koje koristite) dodati mu žitne pahuljice i sol.
- Za to vrijeme propržiti na maslinovom ulju na kockice isjeckanu tikvicu i ljutu papriku. Tome dodati veću kašiku curry praha i ljute paprike u prahu, promiješati pa zaliti sa 250 ml curry kečapa i sve kratko prodinstati. Na samom kraju začiniti usitnjenim bijelim lukom, biberom i peršinom.
- Sjediniti pripremljene tikvice i ranije skuhane žitarice.
- I to bi bilo sve.

Služiti toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...