Sastojci:
- 1 patlidžan
- 5-6 čehni bijelog luka
- svježi peršin
- maslinovo ulje
- sol
Priprema:
- Patlidžan isjeći na ploške tanke cca. 3 mm. Nasoliti ga i ostaviti da malo odstoji.
- Ugrijati u grill ili običnoj tavi malo maslinovog ulja i par nagnječenih čehni bijelog luka, pa staviti ploške patlidžana da se prže.
- Protisnuti preostale čehne bijelog luka kroz namjensku spravicu ili ih isjeckati skroz sitno, a može se koristiti i sušeni bijeli luk u granulama.
- Isjeckati peršin.
- U zdjelu stavljati red patlidžana, red bijelog luka i peršina, posoliti, pa sve ponavljati dok ne potrošite sastojke.
- Zaliti sve maslinovim uljem.
Posluživanje:
Salatu možete jesti odmah, ili ohlađenu. A u frižideru može stajati i do nekoliko dana.
- Ugrijati u grill ili običnoj tavi malo maslinovog ulja i par nagnječenih čehni bijelog luka, pa staviti ploške patlidžana da se prže.
- Protisnuti preostale čehne bijelog luka kroz namjensku spravicu ili ih isjeckati skroz sitno, a može se koristiti i sušeni bijeli luk u granulama.
- Isjeckati peršin.
- U zdjelu stavljati red patlidžana, red bijelog luka i peršina, posoliti, pa sve ponavljati dok ne potrošite sastojke.
- Zaliti sve maslinovim uljem.
Posluživanje:
Salatu možete jesti odmah, ili ohlađenu. A u frižideru može stajati i do nekoliko dana.
Nema komentara:
Objavi komentar