Pretraži ovaj blog

2. srp 2012.

Jednostavna salata od patlidžana



Sastojci: 

- 1 patlidžan 
- 5-6 čehni bijelog luka 
- svježi peršin 
- maslinovo ulje 
- sol  


Priprema:

- Patlidžan isjeći na ploške tanke cca. 3 mm. Nasoliti ga i ostaviti da malo odstoji.
- Ugrijati u grill ili običnoj tavi malo maslinovog ulja i par nagnječenih čehni bijelog luka, pa staviti ploške patlidžana da se prže.
- Protisnuti preostale čehne bijelog luka kroz namjensku spravicu ili ih isjeckati skroz sitno, a može se koristiti i sušeni bijeli luk u granulama.
- Isjeckati peršin.
- U zdjelu stavljati red patlidžana, red bijelog luka i peršina, posoliti, pa sve ponavljati dok ne potrošite sastojke.
- Zaliti sve maslinovim uljem.

Posluživanje:

Salatu možete jesti odmah, ili ohlađenu. A u frižideru može stajati i do nekoliko dana.


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...