Sastojci:
Tijesto:
- 300 g brašna
- 180 g smeđeg šećera
- 1 prašak za pecivo
- 3 velike mrkve
- 1,5 narandža
- 1/3 šolje (0,25l) ulja
- 1 burbon vanilin šećer
- 1 kašika cimeta
- 2 kašike ruma ili par kapljica arome
- naribana korica narandže
Premaz:
- 1 tamna čokolada
- sok od polovice narandže malo ulja
Priprema:
- U zdjeli pomiješati sve suhe sastojke.
- U šolju (0,25l) nasuti iscijeđen sok od 1,5 narandže, a u ostatak šolje nasuti vodu. Sve usuti u suhe sastojke i dobro promiješati.
- Dodati sitno izrendanu mrkvu, ulje i rum, naribati malo korice narandže, te sve još jednom promiješati da se sastojci ujednače.
- Smjesu izliti u kalup za tortu i peći 15-20 minuta na 180 stepeni.
- Na pari otopiti čokoladu sa malo ulja i sokom od polovice narandže i namazati već prohlađen kolač.
Napomena:
- Tijesto nije potrebno raditi mikserom
Nema komentara:
Objavi komentar