Brzo i vrlo jednostavno za pripremiti, ukusno, i ono najvažnije - zdravo jelo.
Sastojci:
- 250 g šampinjona
- 2-3 paradajza
- 1 šaka peršina
- 2-3 čehne bijelog luka
- bio začin ili vegeta natur, biber, sol po potrebi
- maslinovo ulje
- 1 ljuta papričica ili chili u prahu
- 1 čaša (2 dl) prosa
- 2-3 kašike lanenih sjemenki
Priprema:
- Skuhati proso sa sjemenkama lana i vrlo malo soli.
- Gljive propržiti na vrlo malo maslinovog ulja dok ne dobiju finu zlatnu boju, dodati im na sitno isjeckanu ljutu papričicu i paradajz izrezan na vrlo tanke ploške, pa dinstati dok ne omekne. Pred sam kraj staviti začine i bijeli luk, a kada je gotovo, umiješati na krupno nasječen peršin.
- Na servirano jelo dodati po želji još maslinovog ulja.
Nema komentara:
Objavi komentar