Za jedan tanjir:
- 3 lista (srednje veličine) puterice
- 1 paradajz srednje veličine
- 1 mrkva
- 1 mladi luk
- 1 ljuta papričica
- masline crne i zelene
- aromatizirani krutoni
Salatni preljev:
- 1 supena kašika senfa
- 1,5 supena kašika maslinovog ulja
- 1 supena kašika octa
- sol
- kopar
Priprema:
Salata:
Dno tanjira prekriti listovima puterice. Mrkvu i mladi luk isjeći na trakice, staviti preko listova salate, dodati paradajz, crne i zelene masline, i ljutu papriku. Sve preliti salatnim preljevom, a zatim dodati i krutone.
Salatni preljev:
Senfu dodati maslinovo ulje, a zatim i ocat, pa sve fino ujednačiti. Dodati sol i kopar, pa još jednom promiješati. Preliti salatu prije serviranja.
Posluživanje:
Salatu servirati za svaku osobu na posebnom tanjiru.
- 1 paradajz srednje veličine
- 1 mrkva
- 1 mladi luk
- 1 ljuta papričica
- masline crne i zelene
- aromatizirani krutoni
Salatni preljev:
- 1 supena kašika senfa
- 1,5 supena kašika maslinovog ulja
- 1 supena kašika octa
- sol
- kopar
Priprema:
Salata:
Dno tanjira prekriti listovima puterice. Mrkvu i mladi luk isjeći na trakice, staviti preko listova salate, dodati paradajz, crne i zelene masline, i ljutu papriku. Sve preliti salatnim preljevom, a zatim dodati i krutone.
Salatni preljev:
Senfu dodati maslinovo ulje, a zatim i ocat, pa sve fino ujednačiti. Dodati sol i kopar, pa još jednom promiješati. Preliti salatu prije serviranja.
Posluživanje:
Salatu servirati za svaku osobu na posebnom tanjiru.
Nema komentara:
Objavi komentar