Pretraži ovaj blog

9. srp 2012.

Krompir pečen u alu-foliji

... sa nadjevom od blitve i bijelog luka. 

 

Sastojci:
- 4 (ili koliko želite) krompira
- 200-300 g blitve
- 5-6,7,8 (ili koliko volite) čehni bijelog luka
- 3-4 supene kašike maslinovog ulja
- bio začin

I još...
- alu-folija

Priprema:

Krompir:
- Veće krompire oprati pa posušiti kuhinjskim ubrusom. Izbockati ih viljuškom ili zarezati po dužini, u križ ili kako vam je volja. Zamotati u alu-foliju svaki posebno, i staviti ih u rernu zagrijanu na 250 stepeni.

Vrijeme pečenja - cca. 40-ak min.

Nadjev od blitve:
- Cijele listove blitve kratko blanširati. U dublju posudu staviti maslinovo ulje, usitnjeni bijeli luk, blanširanu blitvu i bio začin. Sve ispasirati štapnim mikserom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...