Pretraži ovaj blog
3. srp 2012.
Karamel krutoni
Sastojci:
- stari hljeb
- šećer
- susam
Priprema:
- Tostirati par kriški integralnog hljeba. Isjeći ih na kockice veličine 1 cm.
- Karamelizirati šećer, dodati susam, a onda i tostirane kockice hljeba. Promiješati sve lagano da se hljeb ne bi raspao, a da se svaka kockica uvalja u karamel.
- Istresti sve na papir za pečenje ili tanjir. Kada se ohlade, razdvojiti kockice.
- Osnovna varijanta su obični karamelizirani krutoni. Ja sam pravila ovaj put karamel varijantu sa susamom, a može se karamelizirati bilo koji aromatizirani šećer, dodati cimet, rum, i sve ono što vam se učini zanimljivo.
Hljeb ne mora biti integralni, može se koristiti kukuruzni, bijeli ili bilo koji drugi.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar