Sastojci:
- 1,5 šolja (0,2l) brašna
- 1/3 šolje (0,2l) muscovado šećera
- 8 supenih kašika kakaoa
- 1 vanilin šećer
- 1 šolja (0,2l) hladne kafe
- 3 supene kašika ulja
- pola kašike octa
- naribana ili kandirana narandžina kora
- cimet
- šećer u prahu
Priprema:
- U zdjelu umiješati sve suhe sastojke, brašno, šećer, vanilin šećer, kakao, cimet i koricu narandže.
- Suhim sastojcima dodati šolju hladne kafe te dobro promiješati.
- Dodati ulje, rum/aromu po želji, na kraju ocat i dobro umiješati.
- Na dno kalupa za tortu staviti papir za pečenje, te istresti smjesu.
- Peći 10-15 min (u zavisnosti od pećnice) na 170 stepeni.
- Kada se kolač ohladi, posuti ga šećerom u prahu i izrezati.
Napomene:
- Tijesto nije potrebno raditi mikserom.
- U tijesto možete dodati i više od trećine šolje šećera u zavisnosti koliko volite slatko. Možete koristiti i obični šećer.
- U tijesto možete dodati i grožđice ili kandirane narandže.
Nema komentara:
Objavi komentar