Tijesto:
- 100 g bijelog brašna
- 50 g integralnog pšeničnog brašna
- 50 g pšeničnih mekinja
- 4 velike kašike maslinovog ulja
- 1 velika kašika suhog kvasca
- 1 mala kašika šećera
- sol
- mljeveni susam, lan i suncokretove sjemenke - po jedna velika kašika
- topla voda
- Ostaviti na toplom da nadođe.
Nadjev:
- 1 patlidžan srednje veličine
- 1 veliki paradajz
- 1 ljuta paprika
- 2-3 čehne bijelog luka
Sos:
- 0, 25l passate
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1-2 čehne bijelog luka
- origano, biber, sol
Tart:
- Rukama nauljenim maslinovim uljem premijesiti tijesto, prebaciti ga u kalup i rasporediti. Posuti susamom i staviti peći u rernu zagrijanu na 250 stepeni, 5-6 min.
- Kada se podloga malo zapekla, izvaditi je iz rerne, a temperaturu smanjiti na 200 stepeni. Na podlogu od tijesta rasporediti polovicu sosa, poslagati povrće, pa po njemu posuti preostalu polovicu sosa i malo susama.
- Vratiti da se peće još 15-ak min., ili još bolje - sami procijenite koliko je vašoj rerni potrebno.
- Gotov tart prekriti na par minuta aluminijskom folijom. Prije služenja obilato posuti svježim, nasjeckanim peršinom i po želji maslinovim uljem.
- Rukama nauljenim maslinovim uljem premijesiti tijesto, prebaciti ga u kalup i rasporediti. Posuti susamom i staviti peći u rernu zagrijanu na 250 stepeni, 5-6 min.
- Kada se podloga malo zapekla, izvaditi je iz rerne, a temperaturu smanjiti na 200 stepeni. Na podlogu od tijesta rasporediti polovicu sosa, poslagati povrće, pa po njemu posuti preostalu polovicu sosa i malo susama.
- Vratiti da se peće još 15-ak min., ili još bolje - sami procijenite koliko je vašoj rerni potrebno.
- Gotov tart prekriti na par minuta aluminijskom folijom. Prije služenja obilato posuti svježim, nasjeckanim peršinom i po želji maslinovim uljem.
Nema komentara:
Objavi komentar